مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد حمله مستقیم رژیم صهیونیستى به تیم هاى امدادى هلال احمر در حین عملیات | احتمال شهادت ٢ امدادگر اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم آزمون‌های ورودی مقطع متوسطه دوم در البرز به تعویق افتاد امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضوری شد سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۱۲۳، آماده حمایت روانی از مردم در شرایط جنگی مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟
سرخط خبرها

رئیس نظام پزشکی مشهد: گردشگری سلامت در ایران دچار بی‌برنامگی است | اقبال پزشکان به سمت خدمات زیبایی

  • کد خبر: ۳۲۹۷۴۴
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲
رئیس نظام پزشکی مشهد: گردشگری سلامت در ایران دچار بی‌برنامگی است | اقبال پزشکان به سمت خدمات زیبایی
رئیس نظام پزشکی مشهد در بازدید امروز خود از مؤسسه فرهنگی شهرآرا به بیان مهم‌ترین چالش‌های حوزه پزشکی پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا صداقت در بازدیدی که امروز (چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) از مؤسسه فرهنگی شهرآرا داشت، در سخنانی صریح از بی‌برنامگی در توسعه گردشگری سلامت انتقاد کرد و گفت: گردشگری سلامت می‌توانست یکی از منابع اصلی ارزآوری برای کشور باشد، اما متأسفانه به دلیل مدیریت نادرست در سال‌های گذشته، این ظرفیت عظیم به جای سودآوری، به چالشی برای نظام سلامت تبدیل شده است.

گردشگری سلامت؛ از فرصت تا تهدید

وی با اشاره به نقش لیدر‌های پزشکی در جذب بیماران خارجی افزود: در شرایط ایده‌آل، لیدر‌های استاندارد باید بیماران را به مراکز درمانی مجهز هدایت کنند، اما اکنون شاهدیم برخی صرفاً با نمایش موزه‌ها و رستوران‌ها، مسیر را به سمتی می‌برند که سود اصلی از کشور خارج می‌شود. این در حالی است که بیمارستان‌هایی مانند رضوی با سرمایه‌گذاری‌های کلان، ظرفیت جذب بیماران خارجی را دارند، اما بی‌برنامگی مانع بهره‌برداری مناسب شده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با تأکید بر نقش رسانه بر باور‌های عمومی، به تأثیر اخبار منفی در حوزه سلامت پرداخت و گفت: پزشکانی که فرار مالیاتی دارند یا ویزیت بالاتر از تعرفه را به صورت دلار و سکه می‌گیرند، درصد کمی از پزشکان هستند، اما به تیتر جامعه پزشکی در رسانه‌ها تبدیل شده‌اند و این موضوع اعتماد عمومی به پزشکان را خدشه‌دار می‌کند.

چالش‌های تأمین دارو و تجهیزات پزشکی

صداقت با انتقاد از سیاست‌های تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، به اختلاف قیمت‌های نجومی بین مراکز دولتی و خصوصی اشاره کرد: بیمارستان‌های خصوصی مجبورند برخی اقلام مانند نخ بخیه را با قیمتی ۱۵ برابر نرخ دولتی (از ۵۰۰ هزار تومان به ۷-۸ میلیون تومان) از بازار آزاد تهیه کنند. این در حالی است که وزارت بهداشت، اقلام مصرفی را با نرخ ارز ۳۴ هزار و ۵۰۰ تومان و اقلام سرمایه‌ای را با نرخ ۷ هزار و ۹۰۰ تومان تأمین می‌کند، اما این سیاست‌ها پاسخگوی نیاز واقعی نیست.

افزایش تعرفه‌ها و فشار بر دوش پزشکان

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در پاسخ به انتقادات درباره افزایش ۸۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی توضیح داد: این افزایش صرفاً به جیب پزشکان نمی‌رود. مثلاً اگر تعرفه‌ای از ۲۳۰ هزار تومان به ۳۵۰ هزار تومان رسیده، باید بدانید سهم پزشک تنها بخش کوچکی از این مبلغ است و عمده آن صرف پوشش هزینه‌های سرسام‌آور تجهیزات و دارو‌ها می‌شود. متأسفانه مردم در مقایسه این افزایش با حقوق کارمندان که ۲۰ درصد رشد داشته، تصور می‌کنند پزشکان در رفاه کامل هستند، در حالی که واقعیت این‌گونه نیست.

گرایش پزشکان به خدمات زیبایی، زنگ خطر برای نظام سلامت

صداقت با هشدار درباره تغییر مسیر پزشکان به سمت خدمات زیبایی گفت: به دلیل فشار اقتصادی، بسیاری از جراحان مجبورند برای تأمین هزینه‌های خود به‌جای انجام عمل‌های حیاتی مانند جراحی کیسه صفرا، به خدمات زیبایی روی آورند. این روند نه‌تنها کیفیت درمان را کاهش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود جراحان متبحر به‌تدریج از حوزه تخصصی خود فاصله بگیرند.

وی خواستار بازنگری فوری در سیاست‌های دارویی و حمایت از گردشگری سلامت شد و افزود: ضروری است با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، مسیر گردشگری سلامت را اصلاح و منابع ارزی آن را به داخل کشور هدایت کنیم. همچنین توزیع عادلانه تجهیزات پزشکی و حمایت از مراکز خصوصی می‌تواند مانع خروج پزشکان از حوزه درمان شود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به گفته کارشناسان، حل چالش‌های مالی نظام سلامت بدون هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و شفاف‌سازی در تخصیص منابع، ممکن نیست.

دکتر صداقت در پایان تأکید کرد: اگر امروز چاره‌اندیشی نکنیم، فردا مجبوریم هزینه‌های سنگین‌تری را برای جبران این آسیب‌ها بپردازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->